HALSTEREN - HULST - MELISKERKE
info@vdvaccountants.nl
DIENSTEN
TEAM
UITGELICHT
CONTACT
Tips & nieuws.

04 april 2019

Aandacht voor de rekening-courant

De Belastingdienst gaat meer aandacht schenken aan de hoogte van de rekening-courantschuld van de directeur-grootaandeelhouder aan de BV. Heb je meer dan jouw nettosalaris opgenomen uit de BV voor (bijvoorbeeld) consumptieve doeleinden, dan heb je geleend van jouw BV.
LEES MEER

03 april 2019

Wijzigingen voor ondernemingen in de vennootschapsbelasting

Er gebeurt veel op het gebied van de vennootschapsbelasting. De tarieven verlagen en er wijzigt een en ander op het gebied van vastgoed en de voorwaartse verliesrekening. We lichten hieronder een drietal thema's uit met betrekking tot de wijzigingen van de vennootschapsbelasting.
LEES MEER

02 april 2019

Aanmerkelijk belang tarief gaat omhoog

Het gaf een hoop commotie vorig jaar: de afschaffing van de dividendbelasting. De dividendbelasting wordt uiteindelijk toch niet afgeschaft. Dit had voor jou als ‘binnenlandse’ grootaandeelhouder ook niet veel uitgemaakt. De dividendbelasting die ingehouden wordt als jouw BV dividend uitkeert, dient namelijk als voorheffing op de 'aanmerkelijk belangheffing' die je via de aangifte inkomstenbelasting betaalt over dividend.
LEES MEER

26 november 2018

Samenwerking Van der Vlugt Accountants met Wouters belastingadvies

Wil Wouters (Wouters Belastingdienst): "Fiscale en financiële dienstverlening is ons vak. Advies geven, vraagstukken oplossen en administraties voeren, we doen het met veel plezier, ook voor u. En dat blijven we ook doen. Precies zoals u het van ons gewend bent. Maar toch verandert er ook iets om de continuïteit van Wouters Belastingdienst te blijven waarborgen. We leggen het graag uit."
LEES MEER
© Copyright Van der Vlugt Accountants - All rights reserved